Aiemman blogin brassien laakaistayhteyksien yleistäminen sai lisävaloa, valtion enemmistöomisteisesta Telebras:sta (listattu Bovespassa) muodostetaan runkoverkkoa operoiva yhtiö, ja se saa BRL3,2mrd:n pääomaruiskeen verkon laajentamiseksi. Osa uusista pääomista kerätään mahdollisesti markkinoilta. Pääomista ei kuitenkaan tänä vuonna tule kuin BRL280m, joten hallituksen mahdollisesti vaihtuessa syksyllä voivat nämäkin suunnitelmat muuttua. Osakkeen kurssi nousi ilmoituksesta joka tapauksessa parikymmentä prosenttia. Ja tippui saman verran eilisen Yhdysvaltain pörssirytäkän seurauksena.

Yksityiset operaattorit sen sijaan tykkäävät kyttyrää sillä päätökseen sisältyy mahdollisuus että valtio-omisteinen yhtiö alkaisi tarjota palvelua myös loppukäyttäjille. Operaattorit ovat investoimassa kymmeniä miljardeja sekä langalliseen että langattomaan laajakaistaverkon parantamiseen.

Kasvumahdollisuudet sektorilla ovat mittavat, joulukuun 2009 tietojen mukaan laajakaistayhteyksiä oli 15m, vajaat 6 / 100 asukasta kohden (vertailuna pohjoismaissa jo pari vuotta sitten luku oli 50 / 100 asukasta). Kasvu on kuitenkin nopeaa, liki 30% vuonna 2009. Nysessä listattuina yhtiöistä Oi (TNE), Vivo (VIV), Tim (TSU).

Mainokset