Tasainen meno presidentinvaaliehdokkaiden José Serran ja Dilma Rousseffin välillä jatkuu, heinäkuun kyselyn mukaan ehdokkaat ovat käytännössä tasoissa päästen toiselle kierrokselle. Toisella kierroksella tasainen meno jatkuu, Serralle mitataan 45% ja Dilmalle 46% äänistä.

Serra haki kamppanjaansa uutta puhtia nimittämällä nuore(hko)n ensimmäisen kauden kongressiedustaja (Antônio Pedro de Siqueira) Indio da Costan varapresidenttiehdokkaakseen täysin puun takaa, nimi ei ollut esille missään ennakkoarvailuissa.

Parin viikon aikana Indio da Costa on lähtenyt agressiiviselle linjalle ehtien syyttää vastaehdokkaan puoluetta yhteyksistä niin Kolumbiassa sissisotaa ja huumekauppaa käyvään FARC järjestöön kuin useissa Rio de Janeiron slummeissa valtaa pitävään rikollisjärjestö Comando Vermelhoon.

Indio da Costan odotetaan myös vahvistavan Serran asemia Rio de Janeiron osavaltiossa joka nähdään toisena vaa’ankielenä Minas Geraisin ohella. Molemmissa Serra on lievästi altavastaajana tällä hetkellä. Yleisesti Serra on vahvoilla maan vauraassa eteläosassa, kun taas Dilma saa enemmän kannatusta köyhemmästä pohjoisosasta.

Onça-blogin omassa twitter-seurannassa Dilman kannattajien määrä on noussut 126 310:een (kasvua 31.7%), joseserra_:n johtaessa 306 551:llä (+13.3%).  silva_marina:lla on jo 107 868 seuraajaa (+37.5%).

Mainokset