Telefonican ja PT:n neljä vuotta jatkunut kinastelu osallistumisestaan brasilian telecom-markkinoille päättyi onnellisesti viime viikolla. Telefonica sai Vivonsa ja PT päässee Oi:n suurimmaksi aktiiviseksi omistajaksi.

Loppujen lopuksi PT:n omistajat näyttävät selvinneen pelissä voittajana, siitä kun Telefonica toukokuun 11. jälkeen on kurssi noussut 13,56%, Telefonica nousi 6,91% (tosin suurin osa noususta johtuu viime viikon odotuksia paremmasta tuloksesta), Vivo nousi lopulta 3,43% ja Oi:n omistuskuvioihin liittyvä Tele Norte Leste Participaçoes 3,6%.

Kuten kuvasta näkyy, TNE oli selviämässä pelin ylivoimaiseksi voittajaksi noustuaan viime maanantaina yli 4%. Nousu tyssäsi kun tarkemmat tiedot järjestelyistä paljastivat että TNE:n osuus laimenisi kaupan yhteydessä ilman merkittäviä lisäinvestointeja. Osinko-osakkeelle uutiset olivat myrkkyä ja osake tuli alas 15%.

Jatkossa järjestelyiden onnistuminen mahdollistaa osaltaan alan investointien käynnistymisen, investointitarpeeksi on arvioitu R$200mrd (€87mrd) vuoteen 2018 mennessä. Keskipitkällä aikavälillä PT lisännee omistustaan Oi:ssa, tällä kertaa ostomahdollisuuksia rajoitti vaalien läheisyys. Dilman valinta presidentiksi hidastanee PT:n omistusosuuden kasvattamista, Serra olisi hyvä uutinen PT:n kannalta.

Toisaalta mikäli näyttää siltä että PT:llä ei ole lähitulevaisuudessa mahdollisuutta lisätä omistustaan Oi:ssa, yhtiöllä on varaa jakaa ylimääräisiä osinkoja.

Mainokset