Vajaasta viikosta tuli mukavan nousupainotteinen ja Bovespa flirttaili torstaina jo lähellä aikkien aikojen ennätystään 73 516 pistettä. Ennätys on toukokuun 20. päivältä 2008, ollaan siis jo finanssikriisiä edeltävillä tasoilla. Nousua vetivät erityisesti raaka-aineyhtiöt kuten Petrobras, CSN ja Vale. Myös finanssisektorilta löytyi nousua kun Santanderin (STD) painoa nostettiin MSCI:n kehittyvien markkinoiden indeksissä.

Itaú (ITUB) sen sijaan raportoi odotettua pienemmästä voitosta ja tulos otettiin vastaan kurssin pienellä alamäellä muuten nousujohteisessa kaupankäynnissä. Itaú on sulattelemassa Unibanco hankintaansa ja 200 toimipisteen yhdistäminen lokakuussa vaikuttaa tulokseen tälläkin kvartaalilla.

Myös teräsyhtiö Gerdau (GGB) raportoi 7% viime vuoden vastaavaa aikaa huonomman tuloksen johtuen raaka-aineiden hintojen noususta ja terästuotteiden hintojen tasaantumisesta. Osake reagoi 3,5% laskulla.

Perjantaina nousu rauhottui voittojen kotiutusten myötä, mutta viikossa kertyi silti mukavat kolmisen prosenttia ylämäkeä.

Real palasi vahvistumislinjalle ja Brasilian hallitus jatkoi uhkailuaan uusista toimenpiteistä vahvistumisen estämiseksi, tällä kertaa kehistyspankki BNDES:n johtajan suulla. Jo käytettyjen keinojen lisäksi mainituiksi tulivat karanteeni ulkomaiselle pääomalle sekä pääomavero, taas toki ulkomaiselle pääomalle.

Politiikkarintamalla Yhdysvaltojen vaalit olivat hyvä uutinen erityisesti Kolumbialle ja Panamalle, sillä kummankin maan vapaakauppasopimusten tuominen hyväksyttäväksi on nyt todennäköisempää. Kolumbiaan sijoittamisesta aikaisempi blogimerkintä toukokuulta.

Mainokset