Brassien kp nosti ohjauskorkoaan odotetusti 0,5%. Samalla pankki ilmoitti koronnoston olevan alkua toimille joilla brassien inflaatio viedään lähemmäs 4,5%:n tavoitetasoa. Lausunnon tulkittiin tarkoittavan koronnostojen lisäksi muita toimia kuten pankkien reservitalletusvaatimusten tiukentamista edelleen. Real kääntyi taas vahvistumaan ja keskuspankki uusi perjantaina viime viikon toimensa johdannaismarkkinoilla. Maanantaina odotetaan kolmatta operaatiota. Lisäksi huhuillaan ulkomaisten sijoitusten varainsiirtoveron IOF:n korottamisesta vielä kertaalleen.

Bovespa lurahti 70 kilon rajan alapuolelle torstaina kun kp:n lausuntojen päälle julkaistiin tiedot Kiinan bkt:n ja inflaation kehityksestä. Vaikka inflaation kiihtyminen näytti laantuneen joulukuussa, bkt jatkoi voimakasta kasvuaan ja odotukset hallituksen kiristystoimista talouden kasvun hillitsemikeksi lisääntyivät. Se taasen heikentäisi raaka-aineiden hintojen kehitystä.

Laskijoiden joukossa olivatkin pankkien lisäksi raaka-ainetuottajia. Matkapuhelinyhtiöt nousivat kun televiranomainen kertoi kasvun matkapuhelinliittymissä olleen viime vuonna 16,66% ja ylittäneen Brasilian väliluvun.  Myös alan konsolidaatiokehitys etenee Telefonican ja America Movilen järjestellessä omistuksiaan ja PT:n osallisuuden kasvaessa Oissa.

Epävarmuus kp:n toimista painoi pörssiä edelleen perjantaina ja tämän vuoden alun nousut onkin jo syöty Bovespassa indeksitasolla.

Yhtiökohtaisina uutisina Petrobras odottaa keräävänsä $6mrd joukkovelkakirjaemissiollaan joista sen odotetaan joutuvan maksamaan 220 bps yli jenkkipapereiden.

São Paulon kaupungin 457. synttäreitä vietetään tiistaina ja kaupungin pörssit ovat sen kunniaksi kiinni.  Vaihto jäänee heikoksi maanantainakin.

Mainokset