Bovespa yritti helmikuun aluksi kääntää alamäkensä tiistaina, mutta palasi samointein takaisin laskusuuntaukseen ulkomaalaisten sijoittajien vetäessä edelleen sijoituksiaan pois Brasiliasta. Viikkotasolla laskua tuli tällä kertaa 2,14% 65 269 pisteeseen. Viimeksi indeksi oli näin alhaalla viime vuoden elokuussa.

Huolenaiheita ovat edelleen mahdolliset inflaation ja realin vahvistumisen vastaiset toimet ja erityisesti sitkeät huhut IOF:n nostamisesta. Kp:n toimet dollarin heikkenemistä vastaan saavuttivatkin uuden tason perjantaina pankin operoidessa markkinoilla neljä kertaa päivän aikana. Vielä viime vuonna operaatioita oli yksi päivässä. Raskailla toimilla saavutettiin torjuntavoitto tälläkin viikolla.

Vaikka rakennusteollisuusyhtiöiden osakkeet ovat viime aikoina laskeneet, näyttää rakennusteollisuuden odotuksia mittaava CNI:n indeksi edelleen voimakasta kasvuodotusta 61,9 pisteellä (>50p on kasvuodotukset). Edellinen mittaus näytti 61,5 pistettä ja sitä edellinen 59,5 pistettä, joten odotukset ovat parantuneet. Myös HSBC:n laskema ostopäälliköiden indeksi nousi joulukuun 52,4 pisteestä 53,1 pisteeseen.

LAN Airlinesin ja TAM Linhas Aéreasin yhdistyminen koki voimakasta vastatuulta Chilen kilpailuviranomaisten ilmoitettua ottavansa yhdistymisen tarkasteluun. Prosessissa voi kulua vuosi. TAMin kurssi syöksyi yli 7% ja LANin 2,68%.

Mainokset