Perjantain lievästä noususta huolimatta Ibovespa päätti viime viikon -2,6% lukuihin ja on enää hädintuskin 61 kilon päällä. Kuukaudessa indeksistä on kadonnut nyt 5,5% ja vuoden alusta 11,9%.

Talonrakennus- ja rakennustarvikeyhtiöt saivat positiivisia uutisia kun Dilma julkisti jatkon köyhien asuntojen hankkimista tukeneelle ohjelmalle Minha Casa Minha Vida. Tuki on aiempaa ohjelmaa reilusti isompi eli R$72,6mrd. Myös ehtoja tuen saamiselle höllennettiin niin tulorajojen kuin rakennustenkin suhteen.

Myös etanoliteollisuus sai hyviä uutisia, tosin jenkkien kongressin suunnalta. Senaatti päätti lopettaa USAn alkoholin tuottajien tukia.

Brasilian velkojen ongelmia vastaan suojaavien CDS:ien hinta laski ensimmäistä kertaa historiassa alle USA:n vastaavien instrumenttien. Ensimmäisen kolmannesvuoden aikana Brasilian liittovaltio sai aikaan R$41mrd:n primaariylijäämän.

Dollarit kuitenkin kaikkosivat brasilian markkinoilta maailmantalouden melskeiden seurauksena, kesäkuun ensimmäisen kolmanneksen aikana markkinoilta vetäytyi 2,9 miljardia dollaria. Syynä katoon pidetään lähinnä hallituksen rajoituksia alle kahden vuoden ulkomaisten lainojen myöntämiseen. Brassien keskuspankki ei myöskään ostanut dollareita entiseen tahtiin. Rahamarkkinoilta lähti lähes $3,5 mrd, kun taas kaupan puolella saldo oli positiiviset lähes $0,6mrd miljardia.

Mainokset