Ibovespa menetti arvostaan 2,1% viime viikolla päättäen 51 243:en pisteeseen. Tämä oli kolmas peräkkäinen laskuviikko São Paulon pörssissa ja vuodessa laskua on kertynyt reilu 26%. Perjantain kaupankäyntisessio oli taas epävakaa, pörssi oli jo reilun prosentin plussalla mutta päätyi lopulta parin prosentin laskuun isojen raaka-ainelappujen vetämänä. Vale lasketteli 2,51% ja Petrobras 2,91%.

Dollari katkaisi kuuden viikon vahvistumisputkensa realia vastaan ja laski 5,9% viikon aikana päättäen 1,771 realin tasolle.

BCB arvioi brassi-VVM:n johdannaispositioille asettaman transaktiovero IOF:n olevan tehoton ja väärin kannustava, ja perjantaina markkinoilla alkoikin kiertää huhuja veron poistamisesta tai muuttamisesta. Brassi-VVM oli haukkana kiistämässä moiset suunnitelmat.

Syyskuun inflaatiovauhti oli 0,53% erityisesti elintarvikkeiden ja juomien sekä liikennekustannusten kohotessa. Tämän vuoden aikana inflaatiota on kertynyt lähes 5% ja 12kk aikana 7,31%. Erityisesti lentomatkustaminen kallistui lähes neljänneksellä.

Mainokset