Parempi myöhään kuin ei ollenkaan? Alla analyysia helmikuun suositussalkusta ja vinkkejä tälle kuulle.

Ibovespa nousi helmikuussa 4,34%,vuoden alusta helmikuun loppuun nousua kertyi 11,13% ja viime vuoden helmikuun lopusta lähes 16%. Brassisijoittajan näkökulmasta pörssi oli helmikuussa paras paikka pitää rahojaan, korkosalkusta tuottoa kertyi 0,74%, kullasta 0,42%, dollarista tappiota 1,55%. Osakesijoituksista erityisen onnistuneita olivat pienempiien yritysten laput, Small Cap indeksi SMLL:n noustessa 9,39%. Osinkopapereiden indeksi nousi 6,3%.

Suositussalkku päihitti indeksin nousten 7,65%. Parhaiten salkun osakkeista suoriutui Cetip nousten 18,74%, Multiplus:n jäädessä hienoisesti kakkoseksi 18,24% nousullaan. Lojas Renner nousi 10,81%. Seuravina listalla ovat TIM (NYSE:TSU) 7,11%, Copel 6,61%, Telefonica Brasil (NYSE:VIV) 5,65% ja Itaú Unibanco (NYSE:ITUB) 4,82%. Plussalle pääsivät lisäksi OGX 2,72% ja Banco do Brasil 2,26%. Vale (NYSE:VALE) onnistui tekemään salkun ainoan tappion -0,45%:llaan.

Brassinalyytikkojen maaliskuun suosituksista erottuu pari teemaa: mm. joidenkin keskuspankkien likviditeettioperaatioista johtuva ulkkareiden paluu brassimarkkinoille ja sisäisen tulotason tuoma kulutuksen paraneminen ympärillä jäähtyvästä maailmantaloudesta huolimatta.

Brassianalyytikot uskovat edelleen Kiinan talouden jäähtyvän vain lievästi ja niinpä huolimatta (tai johtuen?) heikosta kehityksestä helmikuussa, maaliskuun salkusta löytyy eniten suositeltuna Vale. Valen lasketaan hyötyvän myös Intian rajoituksista rautamalmin viennille ja ulkkarisijoittajien paluusta brassimarkkinoille. Kuun alusta laskua on tullut kolmisen prosenttia.

Ulkkarisijoittajien paluusta uskotaan hyötyvän myös muiden vaihtokärjessä olevien yhtiöiden, ja niinpä Valen kannoilla sijoitussuosituksissa ovat muut raaka-ainejätit Petrobras (NYSE:PBR) ja OGX. Petrobrasin uuden tj:n Maria das Graças Fosterin toivotaan nostavan jalosteiden hintoja brassimarkkinoilla vastaamaan paremmin kohonneita raaka-ainekustannuksia. Dilman ja keskuspankin taistellessa yliarvostamana pitämänsä valuutan aiheuttamissa koronalennuspaineissa inflaatiota vastaan tämä voi jäädä toiveajatteluksi. Kuun alusta Petrobras on halventunut 1,7% ja OGX 0,7%.

Itaú Unibanco jatkaa myös suosituslistalla. Lähiaikoina yhtiön tulokseen kohdistuu edelleen paineita talouden jatkaessa vaimealla kasvu-uralla, mutta pankin fundien nähdään olevan kunnossa mikä tarjoaa pidemmällä tähtäimellä kasvumahdollisuuksia. Kuun alusta nousua kertynyt 3,2%.

Kiinteistöluottojen odotetaan lisääntyvän tänä vuonna 30%, mikä tuo suosituslistalle PDG Realtyn (-0,8% kuun alusta). Tulotason parantumisen ja kulutuksen lisääntymisen uskotaan hyödyttävän myös juomajätti AmBevia (joka on noussut 9,5% kuun alusta, erityisesti viime vuoden tulosjulkaisun jälkeen), elintarvikeyhtiö BRF Foodsia (NYSE:BRFS, 6,7% kuun alusta) ja vähittäismyyntiyhtiötä Pão de Açúcaria (NYSE:CBD, 5,3% kuun alusta). Listalle nousi lääketieteellisiä diagnooseja tekevä Diagnósticos da América (-2,4% kuun alusta) ja siellä jatkaa myös helmikuun nousija energiayhtiö Cetip.

Mainokset