Kilpailukyvystään huolestuneet brassit ovat hyödyntäneet IMF:n säännöstä jolla tuotteelle jonka tuonti on kasvanut lyhyen ajan sisällä merkittävästi voidaan asettaa tuontirajoituksia. Näihin vedoten Brasilia on rajoittanut viime aikoina mm. lelujen ja kookosraasteen tuontia.

Myös brasilialaiset viinintuottajat ovat innostuneet mahdollisuudesta rajoittaa kilpailijamaiden viinintuontia ja harkinnassa on viinintuonnin rajoittaminen erityisesti Chilestä. Argentiinalaiset ja urugualaiset viinit jäisivät uusien rajoitusten ulkopuolelle.

Argentiina ei kuitenkaan ole säästynyt kauppasodalta Brasilian kanssa vaan etelärintamalla brassit ovat pysäyttäneet ranskalaisten perunoiden tulon Argentiinasta Brasiliaan. Rajalle on pysäytetty 45 kuorma-autollista ranskiksia ja lisäksi rahtausta Brasiliaan odottaa 42 kontillista tavaraa. Argentiinassa toimivat McCainin ja Farm Frites ranskistehtaat ovat keskeyttäneet tuotantoaan.

Niin Burger King kuin McDonalds vakuuttavat varastoistaan löytyvän toistaiseksi ranskiksia vastaamaan kysyntään mutta tilanteen jatkuessa ne joutunevat etsimään uusia toimittajia erityisesti EU alueelta.

Mainokset