Toukokuussa 2011 Eike Batista ylsi Forbesin julkaisemalla miljardöörilistalla X-yritysryppäiden omistuksien siivittämänä Brasilian rikkaimmaksi ja maailman 7. rikkaimmaksi mieheksi. Omaisuuden arvoksi arvioitiin tuolloin 30mrd dollarin arvoiseksi ja mies itse tuumi vielä ohittavansa tuolloin ja edelleen rikkaimmaksi rankatun meksikolaisen Carlos Slimin, oikealta tai vasemmalta.

X-yhtiöt on listattu pääosin yhtiöiden kehitysvaiheessa ja reilu puoli vuotta sitten tiedot yhtiöiden todellisesta kyvystä tuottaa kassavirtaa tulevaisuudessa alkoivat korvata aiempia arvioita. X-imperiumiin iski todellisuus ja Eikeltä katosi yhdessä päivässä 20% omaisuudesta.

Alamäki on jatkunut ja Forbesin vuosittaisen listauksen tilalle on tullut Bloombergin 100 rikkaimman lista jota päivitetään joka päivä. Eilen Eike oli tipahtanut sijalle 93 11,4 mrd:lla dollarilla ja tänään nimi katosi listalta kokonaan. Eiken lähdettyä listalle jäi vielä 3 brassia, mm. AmBevissä ja Burger Kingissä omistuksia pitävä Jorge Paulo Lemann, mm. betonia ja Havaianas sandaaleja valmistavan Grupo Camargo Corrêan matriarkka Dirce Camargo sekä mm. Aracruz Celulosaa omistava Joseph Safra.

Mainokset