Brassiparlamentissa on tällä viikolla ollut esillä kaksi aihetta jotka ovat aiheuttaneet normaaliakin innokkaampaa sanailua ja käsien heiluttelua.

Ensimmänen aihe on parlamentin alahuoneen käsittelyssä taas ollut kiista öljyrojaltien jakamisen uudistamisesta osavaltioiden, kuntien ja liittovaltion kesken. Vastakkain ovat osavaltiot joiden edustalla uudet syvänmeren öljykenttien esiintymät on löydetty eli lähinnä Rio de Janeiro, Espírito Santo ja São Paulo, sekä toisella puolella muut osavaltiot.

Parlamentti on aiemmin päättänyt rojaltien jakamisesta tasaisemmin eri osavaltioiden välillä. Päätös koski kuitenkin tulevien hyödyntämislisenssien lisäksi jo voimassa olevia lisenssejä, ja Dilma käytti veto-oikeuttaan kumoten lain tuolta osin. Nyt parlamentti äänesti nurin Dilman veton. Tuottajaosavaltiot kertovat vievänsä kiistan edelleen maan korkeimman oikeuden käsiteltäväksi.

Toinen tunnekuohujen aiheuttaja on ollut PSC (kristillissosialistisen) puolueen parlamentaarikon Marco Felicianon valinta parlamentin ihmisoikeusvaliokunnan puheenjohtajaksi. Marco on päästänyt ilmoille mielipiteenään että mustat periytyvät Nooan kirotuista jälkeläisistä ja että AIDS on homojen syöpä.

Marco itse on sitä mieltä ettei voi olla rasisiti koska omassa suvussa on afrikkalaista perintöä, eikä myöskään ole homoja vastaan vaan pelkästään aktin harjoittamista, kuten kaikki kristityt.

Mainokset