Brassivälittäjien suosituslistoista kootussa Carteira Valorissa vaihtui 7/10 osakkeesta huhtikuusta toukokuuhun. Salkussa säilyivät Itaú Unibanco, Vale ja BM&FBovespa.

Erityisen painavana suosituksissa on pankki- ja rahoitussektori. Itaún seuraan nousivat Itaúsa (holdinyhtiö, jonka arvosta 90% tulee Itaú-omistuksesta), luottokorttimaksujen käsittelijä Cielo ja Banco do Brasil. Cielon osalta nostetta odotetaan kun pahimmat pelot hintakilpailusta transaktiokuluissa ovat osoittautumassa turhiksi. BB puolestaan listasi vakuutustoimintonsa omaksi yhtiökseen lähes 11,5 miljardin realin IPOssa, ja paransi pääomarakennettaan.

Petrobras nousee salkkuun hiukan myöhässä, noustuaan like 14% huhtikuussa. Välittäjien analyytikot uskovat siis nousun vasta alkaneen, lopputuotteiden hinnannousun ja ei-strategisten omistusten myynnin tukiessa tulosta.

Listalle nousi myös toinen energia-alan yhtiö, Cosan (NYSE:CZZ). Yhtiön eduksi lasketaan se että tuloksesta 70% tuli polttoainejakelusta kuten myös yhtiön vahva kassa. Yhtiön osakesarjojen mahdollisen yhdistämisen ja sitä kautta paranevan yhtiön hallinnoinnin uskotaan myös vahvistavan kurssia.

Kuluttajapuolelta mukana on ostareja hallinnoiva BR Malls. Sektorilla jonka odotetaan kärsivän kuluttajien ostoinnon laskun myötä, BR Mallin kiinteisiin kuukausivuokriin perustuva kassavirta vaikuttaa houkuttelevalta vaihtoehdolta.

Mainokset